Cevap: Asker (?) ve Bilinmesi Gerekenler
Değerli Silah Arkadaşım
ve Sevgili Kardeşim MORAY;
Bu Otağda yazmaya başladığın günden beri her yazını okuyan ve yaptığın her yorumu takip eden bir silah arkadaşın olarak; gönlünden ve beyninden gelen, o mükemmel yazım yeteneğinide kullanarak kaleme aldığın bu anlamlı ve uyarıcı makaleni yeni okuma fırsatını buldum. Beynine ve yüreğine sağlık...
Bildiğin üzere ben de Türkiye'nin ön cephesi olan, Ata Yadigarımız Kıbrıs Mücadelesinin içerisinde olmam nedeniyle ve yeni çıkan kitabımın tanıtımı için KKTC'deydim. Yani davaya ve mücadeleye olan sadakate gönülden bağlıyız...
Şundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır ki! Yüce Türk Milletinin sinesinden çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri dimdik ayakta olup; bilinen odakların hertürlü aşındırma faaliyetlerine rağmen, bulunduğu mevziden bir santim bile oynanamış/oynatılamamıştır...
O mevzinin adı; ordularımızın korumak ve kollamakla yükümlü olduğu 'vatandır'... Türbedarlığını, Şehitlerimizin yapmış olduğu 'vatanımızdır'...
Kutsal toprağında doğduğumuz, ekmeğini yediğimiz, türküleri ile şarkıları ile coşup hüzünlendiğimiz, doğasıyla, havasıyla, kokusuyla her saniyesini özlemle soluduğumuz ve zamanı geldiğinde de o kutsal toprağına kavuştuğumuz vatanımız...
Herkes ama herkes şunu iyi bilmelidir ki! Bu aziz vatan topraklarımızın yegane koruyucusu, ordu-millettir...Dünyanın hiçbir yerinde ve hiçbir milletinde böylesine güçlü bir birliktelik de yoktur...
Kimi siyasilerin eylemleri ile söylemleri, kimi bilinen odakların teslimiyetçi işbirliktelikleri; ne, devletimizin temelini oluşturan bu güçlü birlikteliği bozmaya yönelik tercihlere; ne de, vatan topraklarımızın üzerinde heveslenilen o kirli emellere müsaade edecektir...
O nedenle, yazınızın içerisinde ortaya koymuş olduğunuz tüm bu doğru tespitlerinize katılmamla birlikte; asıl olanın, yürekleri vatan sevgisi ile dopdolu olan milyonlarca cesur yüreğin hala aziz vatan topraklarımız da yaşıyor olmalıdır...
Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma ve kollama kararlılığnda olanlar; gönderler de nazlı, nazlı dalgalanan Ay Yıldızlı Bayraklarımıza olan sevdalarını gönüllerinde taşıyor ve ettikleri yemine sadakatle de bağlıdırlar...
Ve bu ülke; hala Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetlerine sıkı sıkıya bağlı milyonlarca cesur yüreğe,Yüce Türk Milletinin yüreğine ve vicdanına emanettir...
Sevgiyle Selmlıyorum
Atilla ÇİLİNGİR