Başkent Üniversitesi

AŞİNA

Dost Üyeler
Katılım
20 Şub 2008
Mesajlar
2,406
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Ülkemizin nitelikli yüksek öğretim kurumlarına olan gereksinimi, 1980 yılından beri sağlık alanında çağdaş düzeyde hizmet veren Türkiye Organ Nakli ve Yanık Tedavi Vakfı'nın deneyim ve birikimleriyle birlikte mevcut tesislerinin üniversiteler bir yapıya dönüştürülmesi kararını oluşturmuştur.1993 yılı ortalarında Haberal Eğitim Vakfı ile birlikte kurulması kararlaştırılan Başkent Üniversitesi' nin kuruluş işlemleri başlatılıp kısa sürede tamamlanarak, 13 Ocak 1994 tarihinde 3961 sayılı kanunla kurulmuştur.

Rektörü
Prof. Dr. Mehmet Haberal
(312) 234 10 10

Yerleşim
Eğitimini, Ankara - Eskişehir Yolunun 20 km'sinde kurulmuş olan Bağlıca Kampüsünde sürdürmektedir

Öğretim Dili
Türkçe (İngilizce derslere ağırlık verilmektedir.)

Adres ve Telefonlar
Başkent Üniversitesi
Bağlıca Kampüsü Eskişehir Yolu 20.Km (06530)
Etimesgut/ANKARA

Üniversite santral numarası
+90 (312) 234 10 10 pbx

www.baskent.edu.tr



Fakülteler ve Bölümler

Eğitim Fakültesi
Bilgisayar Teknolojileri, Öğretim Teknikleri Eğitim Bölümü
İlköğretim Bölümü
Yabancı Diller Eğitim bölümü
Türkçe Eğitim Bölümü

Fen Edebiyat Fakültesi
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü
İstatistik ve Bilgisayar bilimler Bölümü
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
Grafik Tasarımı Bölümü

Hukuk Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İktisat Bölümü
İşletme Bölümü
Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler Bölümü
Turizm İşletmeciliği Bölümü

İletişim fakültesi
Halkla ilişkiler bölümü
İletişim Tasarım Bölümü
Bilgi ve Belge yönetim Bölümü

Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği
Biyomedikal Mühendisliği
Elektrik/ Elektronik Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği

Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü
Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü
Sosyal Hizmetler Bölümü
Spor Bilimleri bölümü

Tıp Fakültesi

Diş Hekimliği Fakültesi

Meslek Yüksekokulları
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Sağlık Teknolojisi Yüksekokulu

Uygulamalı Bilimler Yüksekokul(4 yıllık)
Bankacılık Bölümü
Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü
Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü
Uluslararası Ticaret Bölümü
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü
Turizm ve Otelcilik Bölümü
Turizm ve Rehberlik Bölümü


Yiyecek ve içecek
Üniversitenin Bağlıca Kampüsü'nde 500 kişilik öğrenci kafeteryası öğrencilerin hizmetine sunulmuş. Ana binalarda ve yurt binası içinde de çeşitli yiyecek yerleri hizmet vermektedir.

Sağlık Hizmetleri
Sağlık Hizmetleri, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığın bünyesinde yer alan Öğrenci Sağlık Merkezi tarafından günde 24 saat kesintisiz olarak verilmektedir. Sağlık Merkezi'nde genel polikliniğin yanısıra diş polikliniği de bulunmaktadır. Merkezin amacı, öğrenimleri süresince öğrencilerin acil tıbbi gereksinmelerini karşılamaktır.Acil tedaviye yönelik ilaç bedellerinin büyük bir kısmı üniversite tarafından karşılanmaktadır.

Yurtlar
Üniversite'nin Bağlıca Kampüsü'nde hizmet veren öğrenci yurtları tek ve çift kişilik olmak üzere toplam 500 yatak kapasitesine sahiptir. Ayrıca özürlü öğrenciler için İki kişilik dört özel oda ayrılmış durumdadır. Bu öğrenciler için özel asansör düzeneği de kurulmuştur.Banyo,lavabo tuvaleti içinde olan yurtlar her türlü konfora sahiptir.




Spor Olanakları
Üniversitenin Bağlıca Kampüsü'nde yer alan Basketbol , Voleybol, ve Tenis sporlarına uygun olarak düzenlenmiş spor salonu; haftanın yedi günü öğrencilerin kullanımına açık tutulmaktadır. Spor salonundan ayrı olarak, aerobik, ve step merkezi,aletli kondisyon salonu, çok amaçlı açık alan spor tesisi, 4500 ve 5000 m. Koşuların yapılabileceği iki adet yürüyüş ve koşu parkuru ve atletizm pistli çim futbol sahası bulunmaktadır.

Kültürel ve Sosyal Olanaklar
Üniversite'de öğrencilerin ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmelerini, yeni ilgi alanları ile birlikte dinlenme ve eğlenme alışkanlığı kazanmalarını, güzel sanatlarla ilgili faaliyetleri izlemelerini, kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılmalarını temin ve teşvik etmek amacı ile topluluklar kurmalarını ve ilgili faaliyetleri düzenler. Okulun geniş kapsamlı bir kütüphanesi de vardır.

Ulaşım
Üniversitede her gün belirli saatlerde otobüsler kampüs-şehir merkezi, şehir merkezi- kampüs arasında öğrencilerin ulaşımını sağlıyor.



Burslar
ÖSYM'nin belirttiği programların "Burslu" ibaresini taşıyan bölümlerine yerleştirilen öğrencilere, mali durumlarına bakılmaksızın burs verilir.Bu burslar sadece öğrenim ücretini kapsar. Burslar İngilizce hazırlık sınıflarını da kapsar. Başkent Üniversitesi'nde ayrıca öğrencilere başarı bursu da verilmektedir.Bu burs öğrencilere üstün başarı gösterdikleri yılı izleyen öğretim yılından geçerli olmak üzere verilir.

Yıllık Eğitim Ücreti
Başkent Üniversitesi'nde eğitim ücrete tabidir. 2003-2004 Akademik yılında ilk kez kayıt olacak öğrencilerin eğitim ücreti bütün programlar için 5000 ABD doları karşılığı Türk Lirasıdır. Eğitim ücretinin ilk yarısı olan 2500 ABD Doları karşılığı Türk Lirası kayıt sırasında, akademik takvimde belirtilen tarihler arasında T.C. Merkez Bankası efektif satış kurundan hesaplanarak ödenecektir. Eğitim ücretinin diğer yarısı olan 2500 ABD Doları karşılığı Türk Lirası ise ikinci yarıyıl başında,yine akademik takvimde belirtilen tarihler arasında ödenecektir. Öğrenim ücretindeki yıllık artışlar her yıl bir önceki yıla göre ABD Dolar bazında en fazla %7.5 ile sınırlı tutulacaktır. Bu tutar yemek, kitap ve yurt ücretlerini kapsamaz
 
Üst