Ermeniler'den özür kampanyasına takipsizlik

DOĞUKAN

New member
Katılım
18 Eki 2008
Mesajlar
2,057
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
K.K.T.C.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı "Ermenilerden Özür Dileme" kampanyası ile ilgili yapılan suç duyurusunu karara bağladı.

Başsavcılık, kampanyanın "Türk milletini alenen aşağılama" suçu kapsamına girmediğine karar verdi.

Savcılık açıklamasında "Demokrasi karşıt görüşlere açıktır" ifadesi kullanıldı.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, “Ermenilerden Özür Dileme” kampanyasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonunda, söz konusu kampanya ile ilgili olarak “kovuşturma yapılmasına yer olmadığına” karar verildi.

Takipsizlik kararında, “Demokratik toplumlarda karşıt fikirlerin de düşünce özgürlüğü çerçevesinde koruma altında olduğu gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği” belirtildi.

Ankara'da yaşayan Hasan Hüseyin Satır, Sabahat Özgür, Mehmet İnal Kolburan, Hüseyin Erdoğan, Serdar Orhaner ve Kürşat Karacabey hazırladıkları ortak dilekçeyle “Ermenilerden Özür Dileme” kampanyasını organize edenler ve bildiriye imza atanların, TCK'nın 301. maddesinde düzenlenen “Türk milletini alenen aşağılama” suçu kapsamında cezalandırılmaları istemiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Dilekçede, imzaya açılan metinde; “1915'te Osmanlı Ermenilerinin maruz kaldığı Büyük Felaket'e duyarsız kalınmasını, bunun inkar edilmesini vicdanım kabul etmiyor. Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum” ifadesinin yer aldığı anımsatılmıştı.

“Büyük Türk milletinin, uluslararası metinlerde insanlık suçu olarak tanımlanan soykırımcılıkla itham edilmesinin, Türk milletinin aşağılanması anlamına geldiği” ifade edilen dilekçede, “Şüphelilerin söz konusu aşağılama eylemi, bütün dünyaya hitap eder şekilde internet üzerinden gerçekleştirilmekle ve de bütün basın yayın organlarına servis edilmekle; bu aşağılamanın 'alenen aşağılama' niteliğinde olduğu da tartışma götürmez netlikte ortadadır” denilmişti.

Suç duyurusu dilekçesini işleme koyan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı aydınlar tarafından düzenlenen “Ermenilerden Özür Dileme” kampanyası ile ilgili olarak soruşturma başlatmıştı.
 

DOĞUKAN

New member
Katılım
18 Eki 2008
Mesajlar
2,057
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
K.K.T.C.
Cevap: Ermeniler'den özür kampanyasına takipsizlik

Ermenilerden özür kampanyasına takipsizlik kararı verilmesine hiç saşırmadım.

"Demokrasi Karşıt Görüşlere Açıktır"..!

Türkiye'de ben Atatürkcüyüm, Ulusalcıyım, Cumhriyetciyim, laik ve sosyal hukuk devletini destekliyorum demek, suçtur..!
 

CANBULAT

-Otağ Hanı-
Katılım
21 Mar 2008
Mesajlar
4,111
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Konum
Tanrı Dağları Yaylağım, Orhun Nehri Sulağım
Cevap: Ermeniler'den özür kampanyasına takipsizlik

Lise kitaplarına«Kabul ediyoruz… Ermenileri öldürdük!»ayarı…8. sınıflarda okutulan “Türkiye Cumhuriyeti İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük” kitabında değişiklik yapıldı.8. sınıf İnkılap Tarihi’nde artık öğretmenler, “asılsız” veya “sözde Ermeni soykırımı” yerine “1915 olayları” diyecekMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim 8. sınıf İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabında bulunan Türk-Ermeni konusu işlenirken, öğretmenlerden bu konuyu 1915 olayları çerçevesinde anlatmalarını istedi. Öğretmenler, öğrencilere konuyu anlatırken, “asılsız” veya “sözde Ermeni soykırımı” ifadelerini kullanmayacak.Milli Güvenlik Kurulu bünyesindeki Asılsız Soykırım İddiaları ile Mücadele Koordinasyon Kurulu (ASİMKK) ile MEB ortak bir çalışma yaptı. MEB’in müsteşar düzeyinde temsil edildiği ASİMKK’daki bu çalışmaya Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) yetkilileri de katıldı.“1915¨ denilecekASİMKK’nın görüşleri doğrultusunda öncelikle İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Dersi 8. sınıf öğretim programında değişikliğe gidildi. Kitabın, “Atatürk’ten Sonra Türkiye: İkinci Dünya Savaşı ve Sonrası” başlıklı 7. ünitesindeki “Ermeni sorunu” ifadeleri yeniden düzenlendi. Eski programda yer alan, “Türk-Ermeni ilişkilerinin tarihsel gelişimi ve Ermeni iddiaları, terörizm, misyonerlik faaliyetleri, irtica, bölücülük konuları ele alınacaktır” ifadesi, “Türk-Ermeni ilişkilerinin tarihsel gelişimi, 1915 olayları ve bu olaylara ilişkin Ermeni iddiaları, terörizm, misyonerlik faaliyetleri, irtica, bölücülük konuları ele alınacaktır“ şeklinde değiştirildi. Öğrencilere, ünite kapsamında “Ermeni sorunu” ile ilgili belgesel filmler izletileceği de öğrenildi.“Örgüt’e geçit yokTTK yetkilileri, değişikliğin dersin öğretim programında yapıldığını belirterek, “Kitaplarda bu ifadeler varsa, bunlar kullanılmayacak. Öğretmenlerden de dersi anlatırken, “asılsız” ve “sözde Ermeni soykırımı” ifadelerini kullanmamaları istenecek. Değişiklik, dersin çerçevesini belirleyen öğretim programında yapıldı. Bu nedenle, eğer kitaplarda “asılsız ve sözde Ermeni soykırımı ile ilgili ifadeler” varsa bunlar okutulmayacak“dedi.İçişleri Bakanlığı da Sosyal Bilgiler 5. ve 7. sınıf öğretim programında değişiklik istedi. Buna göre, “sivil toplum örgütü” yerine, “sivil toplum kuruluşu” kullanılacak.
 
Üst