Hacettepe Üniversitesi

Ay Katun

New member
Katılım
12 Haz 2008
Mesajlar
1,753
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Ötüken Ormanı,Dişi Bozkurt Otağı
Web sitesi
www.kibris1974.com
GENEL TANITIM
Kuruluş Tarihi8 Temmuz 1967 (892 Sayılı Kanun)RektörüProf.Dr. Uğur ERDENERİletişim BilgileriHacettepe Üniversitesi Tanıtım Ofisi (06532) Beytepe-ANKARA
Telefon:
Alan Kodu: (+90) (312)
Beytepe Santral Telefonu: 305 50 50
Sıhhiye Santral Telefonu: 305 50 00
Diğer birimler için
E-Posta adresi: [email protected]
Web adresi: http://www.tanitim.hacettepe.edu.trÖğrenim DiliTürkçe/İngilizce/Fransızca/AlmancaÜniversite TürüDevlet ÜniversitesiYerleşimiÜniversitemizin Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulları Sıhhiye, Beytepe, Beşevler, Keçiören, Polatlı ve Bala olmak üzere 6 yerleşkede bulunmaktadır. Ana yerleşkelerden Ankara şehir merkezinde olan Sıhhiye Yerleşkesi 210.238 m2 lik, Beytepe Yerleşkesi ise 5.877.628 m2 lik alan üzerinde kurulmuştur.Üniversite Birimlerinin Dağılımı13 Fakülte, 13 Enstitü, 35 Araştırma ve Uygulama Merkezi, 1 Konservatuar, 3 Yüksekokul, 6 Meslek YüksekokuluToplam Öğrenci Sayısı25800Toplam Akademik Personel Sayısı3479Öğrenci Kayıtlarının Başlangıç ve Bitiş tarihleriGüz, Bahar ve Yaz Dönemlerine ait program kayıtlarının başlangıç ve bitiş tarihlerini içeren akademik takvim her öğretim yılı için Üniversite Senatosu kararı ile belirlenmektedir. Bu bilgiler Öğrenci Daire Başkanlığı'ndan öğrenilebilir.

TARİHÇE
Hacettepe Tıp Fakültesi'nin başlangıcı sayılan Çocuk Sağlığı Kürsüsü 2 Şubat 1954 tarihinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı olarak kurulmuştur.
Hacettepe Üniversitesi, Çocuk Sağlığı Enstitüsü ve Hastanesi olarak 1957 yılında Hacettepe'de çalışmaya başlamış ve 1958 yılında da eğitim, öğretim, araştırma çalışmalarına ve kamu hizmetine geçmiştir. 1961 yılında Hacettepe'de Hemşirelik, Tıbbi Teknoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, 1962 yılında Beslenme ve Diyetetik alanlarında eğitim yapan Sağlık Bilimleri Yüksekokulu kurulmuştur. 1963 yılında ise Hacettepe Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi haline getirilerek Temel Bilimler, Hemşirelik, Fizyoterapi- Rehabilitasyon, Tıbbi Teknoloji ve Sağlık Teknolojisi Yüksekokulları bu fakülteye bağlı olarak yeniden örgütlenmiş ve ayrıca yine Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne bağlı Diş Hekimliği Yüksekokulu kurulmuştur. 1965 yılında Hacettepe Üniversitesi eğitim kurumlarının koordinasyonunu sağlamak amacıyla Hacettepe Bilim Merkezi ve 1966'da Hacettepe Tıp Merkezi kurulmuş, aynı yıl Hacettepe Tıp Merkezi Hastanesi'de hizmete girmiştir. Bu şekilde örgütlenen ve gelişen çekirdek kuruluşlar, 8 Temmuz 1967 tarih ve 892 sayılı kanunla Hacettepe Üniversitesi haline getirilmiş ve Tıp, Sağlık Bilimleri, Fen ve Sosyal Bilimler Fakülteleri ile eğitime başlamıştır. 1968 yılında Ev Ekonomisi Yüksekokulu kurulmuş ve 1969 yılında yüksekokul olarak kurulan Eczacılık ve Diş Hekimliği 1971 yılında fakülte haline getirilmiştir. Daha sonraki yıllarda kurulan yeni bölümler ve fakültelerle büyüyen Hacettepe Üniversitesi, ikinci yerleşkesini merkez yerleşkesine 20 km uzaklıkta Beytepe Mevkiinde 1500(?) hektarlık alanda kurmuştur.
Hacettepe Üniversitesi, 1982 yılında kabul edilen 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu kapsamında, 13 Fakülte, 13 Enstitü, 35 Araştırma ve Uygulama Merkezi, 1 Konservatuar, 3 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.
Hacettepe Üniversitesi ülkemizin önde gelen üniversitelerden biri olarak bilim, teknoloji ve sanat alanlarında toplumsal kalkınmaya ve evrensel değerlere katkılarını sürdürmektedir.

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER

Misyon
Hacettepe Üniversitesi evrensel değerler ışığında, bilim, teknoloji ve sanat birikiminden yararlanarak ülkenin geleceği için üstün nitelikli bireyler yetiştirmeyi, araştırma, eğitim ve hizmet alanlarındaki üretimini toplum yararına sunmayı görev edinmiştir.
Vizyon Ulusal ve uluslararası ortamlarda mensubu olmaktan övünç duyulan, vereceği eğitim-öğretim, üreteceği bilgi, teknoloji ve sanatla ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasına katkıda bulunacak lider bir üniversite olmaktır.
Değerler


Hacettepe Üniversitesi'nde tüm faaliyetlere aşağıda belirtilen değerler yön verir.
  • Şeffaflık: Faaliyetler, paydaşların erişimine açık olarak gerçekleştirilir. Her düzeyde yetkilinin eylem ve kararlarından dolayı hesap verme yükümlülüğü vardır.
  • Adalet: Üniversite yönetimi kurum çalışanları arasında ayrım yapmaz, liyakata önem verir ve emeğe saygı gösterir.
  • İşbirliği, dayanışma ve paylaşma: Üniversite çalışanları işbirliği, dayanışma ve paylaşma anlayışı içerisinde hareket eder.
  • Yenilikçilik ve yaratıcılık: Çalışanlar yenilikçi ve yaratıcı düşünce ve görüşlerini serbestçe dile getirir, risk alır.
  • Katılımcılık: Çalışanlar bireysel özellik ve idealizmlerini koruyarak her kademede yönetim süreçlerine katılır.
  • Mükemmeli aramak: Çalışanlar üniversitenin tüm faaliyetlerini sürekli olarak iyileştirmek ve geliştirmek anlayışıyla hareket eder.
  • Çevrecilik: Üniversite çalışanları çevreye duyarlıdır, doğal yaşamı korur ve geliştirir.
  • Geleceğe inanmak: Üniversite çalışanları geleceğe ümitle bakar.
  • Toplum yararı: Üniversite faaliyetlerinde toplum yararı gözetilir.
AKADEMİK BİRİMLER
  • İDARİ BİRİMLERARAŞTIRMA

    UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZLERİ
    BİLGİSAYAR VE ARAŞTIRMA LABORATUVARLARIKÜLTÜR VE SANATULAŞIM
    Üniversitemizin toplam 6 adet yerleşkesi bulunmaktadır. Sıhhiye (Merkez), Beytepe, Beşevler, Keçiören yerleşkelerimiz il merkezindedir. Bala ve Polatlı yerleşkelerimiz Ankara'nın ilçelerinde bulunmaktadır.
    SIHHİYE YERLEŞKESİ'NE ULAŞIM
    Sıhhiye Yerleşkesi, Ankara'nın ilk yerleşim bölgesi olan Ulus semti ile Hamamönü semtleri arasındaki bölgede yer alır. Bu yerleşkemize; Sıhhiye, Kurtuluş, Opera ve Samanpazarı'ndan 10-15 dakikalık yürüyüş ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca, 230 numaralı "Hacettepe-Beytepe Kampüsü" otobüsü ile, Ankaray veya Banliyö trenlerinin Kurtuluş istasyonundan da bu yerleşkemize ulaşmanız mümkündür. Özel aracı ile gelecek olan ziyaretçilerimiz Sıhhiye veya Kurtuluş ana giriş kapısı'ndan giriş yapabilirler. Özel araçların park etmesi için 5 numaralı ücretli otoparkımız 24 saat hizmet vermektedir.
    BEYTEPE YERLEŞKESİ'NE ULAŞIM
    Beytepe Yerleşkesi, Ankara Eskişehir Karayolunun 14. Km. sinde yer almaktadır.
    Toplu Taşıma Araçları ile
    Otobüs
    Sıhhiye Yerleşkemizden hareket eden "230 Hacettepe-Beytepe Kampüsü" otobüsleri ile bu yerleşkemize ulaşabilirsiniz. Otobüsün hareket güzergahı ve hareket saatleri şu sekildedir:
    Sıhhiye-Beytepe Yönü
    Beytepe-Sıhhiye Yönü
    Hareket Başlangıç Noktası
    • Sıhhiye Yerleşkesi (Onkoloji Hastanesi Karşısı)
    Hareket Başlangıç Noktası
    • Yıldız Amfi Durağı*
    • Sıhhiye Durağı (Sıhhiye Köprüsü Üstü)
    • Beytepe Ana Giriş Kapısı Durağı
    • Tandoğan Durağı (Turgut Reis Caddesi Kavşağı – Ankaray Tandoğan İstasyonu yakını)
    • Beytepe Köprüsü Durağı
    • Bahçelievler Durağı (Milli Kütüphane Yanı)
    • Bilkent Köprüsü Durağı
    • Balgat Öğrenci Yurdu Durağı (Tahsin Banguoğlu Öğrenci Yurdu)
    • ODTÜ Köprüsü Durağı
    • ODTÜ Köprüsü Durağı
    • Balgat Öğrenci Yurdu Durağı (Tahsin Banguoğlu Öğrenci Yurdu)
    • Bilkent Köprüsü Durağı
    • Bahçelievler Durağı (Milli Kütüphane Yanı)
    • Beytepe Köprüsü Durağı
    • Maltepe Durağı (Ankaray Demirtepe İstasyonu yakını)
    • Beytepe Ana Giriş Kapısı Durağı
    • Sezenler Durağı

    • Sıhhiye (Üst Geçit) Durağı

    • Sıhhiye Yerleşkesi (Onkoloji Hastanesi Karşısı)
    Beytepe Yerleşkemize gelen EGO otobüsleri, yerleşke içerisinde ring yaparak seferlerini tamamlarlar.

    Beytepe Yerleşkesi Ring Durakları şöyledir:
    • Eğitim Fakültesi Durağı**
    • Edebiyat Fakültesi Durağı**
    • Yıldız Amfi Durağı
    • Gıda Mühendisliği Durağı
    • İİBF Durağı
    • Yabancı Diller YO Durağı
    • Stadyum Durağı***
    * Bu duraktan hareket ettikten sonra takip eden yerleşke içi duraklardan yolcu alır.
    ** Bu duraklardan Sıhhiye yönüne yolcu alınmaz. Sadece, yerleşke içerisine gidecek yolcular alınır. Sıhhiye yönüne gidecek yolcular için ilk durak Yıldız Amfi durağıdır.
    *** Çalışma günleri saat 16.30'dan sonra ve diğer tüm tatil günlerinde yolcu indirmek ve bindirmek için sadece bu durak kullanılır. Ayrıca ring servisi yapılmaz ve diğer duraklar kullanılmaz.
    HAREKET SAATLERİ:

    Sıhhiye Yerleşkesi'nden İlk Hareket Saati
    07.00

    Beytepe'den İlk Hareket Saati
    08.00
    Sıhhiye Yerleşkesi'nden Son Hareket Saati

    22.30
    Beytepe'den Son Hareket Saati

    22.00​
    Beytepe Yerleşkesi'nde Eğitim-Öğretimin devam ettiği dönemlerde (Güz, Bahar ve Yaz Dönemleri) her 20 dk. bir otobüs hareket etmektedir. Ayrıca bu zamanlarda hattaki yoğunluğa bağlı olarak sefer araları azaltılmaktadır. Saat 18.00'dan ve tatil dönemlerinde her 30 dakikada bir otobüs hareket etmektedir.
    NOT: EGO otobüsleri bilet (manyetik kart) sistemi ile yolcu taşımaktadır. Özellikle akşam geç saatlerde ve tatil günlerinde Beytepe Yerleşkesi'nde bilet sıkıntısı yaşamamak için tedbirli olunuz.
    Dolmuş
    Beytepe Yerleşkesi'ne ulaşım için kullanılabilecek alternatif bir toplu taşıma sistemidir. Ücret ödemesi, kişi başına nakit olarak yapılmaktadır. Hareket saatleri ve güzergahı aşağıdaki gibidir:
    Sıhhiye Yerleşkesi'nden ilk hareket saati: 07.00
    Saat 20.30'dan sonra Beytepe Yerleşkesi'ne gitmemektedir. Beytepe Yerleşkesi'nden dönüş için 19.00'dan sonra planlı bir sefer yoktur.
    Güzergah: EGO otobüsleri ile aynı güzergahı izlemektedir.
    Özel Aracınız ile
    Ankara-Eskişehir yolunun 14. Km. sinde bulunan Beytepe Köprüsü ile Yerleşke A ana giriş kapısına ulaşılır. Köprüden önce "Hacettepe" yönlendirme tabelaları mevcuttur. Ana giriş kapısı'ndan giriş yapıldıktan 3 km sonra yerleşke içi yönlendirme levhaları size yardımcı olacaktır.
    NOT: Beytepe Yerleşkesi'ne ulaşım için, Güz ve Bahar Dönemlerinde, semtlerden EGO Otobüsleri veya özel servis araçları ile ulaşım imkanı bulunmaktadır. Bu konudaki ayrıntılı bilgi, Beytepe EGO Hareket Noktasından veya Kazan Turizm İletişim Bürosundan alınabilir. Bu araçlar, Yaz Döneminde ve kayıt dönemlerinde hizmet vermemektedir (bazı güzergahlar hariç).
    KEÇİÖREN YERLEŞKESİ'NE ULAŞIM
    Keçiören Yerleşkesi'ne EGO veya Özel Halk Otobüsleri veya Dolmuş ile ulaşabilirsiniz.
    HÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü
    Fatih Caddesi No: 195 Çiftasfalt - Keçiören 06290
    BEŞEVLER YERLEŞKESİ'NE ULAŞIM
    Bu yerleşkemiz Beşevler semtinde bulunmaktadır. Ankaray Beşevler istasyonuna 1-2 dakikalık yürüme mesafesindedir.
    BALA YERLEŞKESİ'NE ULAŞIM
    Bala Yerleşkesi'ne ulaşım Ankara-Bala karayolu ile sağlanmaktadır. Bala ilçesine Etlik garajlarından (Ankara) kalkan Bala Belediyesi otobüsleri ve minibüslerle 1 saat civarında ulaşılabilmektedir. Otobüsler, Kazım Karabekir Caddesi ve Konya yolu güzergahında bulunan duraklardan yolcu alabilmektedir. Yolcu ücreti bir yön için 3.5 YTL olup, Belediyeden otobüs biniş kartı alan üniversitemiz öğrencileri 2.5 YTL karşılığında seyahat edebileceklerdir. Ankara'da ikamet eden ve günübirlik Bala'ya gidecek olan öğrencilerimizin ders başlama saatinden en az bir buçuk saat önce kalkan otobüse binmelerini öneririz.
    NOT: Buradaki ulaşım ücretleri bilgi amacı ile verilmiştir ve zamanla değişiklik gösterebilir.
    POLATLI YERLEŞKESİ'NE ULAŞIM
    Polatlı yerleşkemiz, Ankara'nın Polatlı ilçesinde yer almaktadır. Polatlı ilçesine ulaşım için AŞTİ'den hareket den Polatlı otobüsleri veya GAR'dan hareket eden trenler kullanılabilir.
    Otobüs ile
    AŞTİ'den hareket eden Polatlı otobüslerinden Polatlı Otogarı'nda inilir. Polatlı Merkezi'ndeki heykele gidilir, buradan geçen dolmuşlardan "Hacettepe Üniversitesi" tabelalı dolmuşlara binilerek Hacettepe Polatlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na ulaşılır.
    Tren ile
    Polatlı Garı'nda inilir. Gar'ın önünden geçen "Hacettepe Üniversitesi" tabelalı dolmuşlara binilerek okulumuza ulaşılır.
    www.hacettepe.edu.tr
 
Üst