Hacker Nedir Nasıl Çalışır Ve Tarihi-Onların Tuzağına Düşmeme Yolları

BİLGE KAĞAN

Dost Üyeler
Katılım
18 Şub 2008
Mesajlar
3,774
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
40
Konum
Kırmızı Benizli,Alın Teri ile Islanmış Vatanımın K
Hacker Nedir Nasıl Çalışır Ve Tarihi-Onların Tuzağına Düşmeme Yolları.

HACKER TARİHİ
1969 Öncesi. Önce bir telefon şirketi vardı Bell Telephone, Ve zamane hacker’ları Tabii, 1878’de onlara hacker denmiyordu henüz. Telefon santrallerine operatör olarak alınmış, onun telefonunu buna, bununkini ona bağlayan şakacı birkaç genç idi.
ABD’nin dahiler çıkaran ünlü üniversitesi MIT’de (Massachusetts Institute of Technology) bilgisayarlar kullanılmaya başlandığında, bazı öğrenci ve asistanlar, bu makinelerin nasıl çalıştığını çok merak ettiler, bu yeni teknoloji hakkında ne varsa öğrenmeye çalıştılar. O günlerde bilgisayarlar, ısı kontrollü cam odalarda kilitli olan devasa makinelerdi.
Bu ağır metal yığınlarını çalıştırmak binlerce dolara mal oluyordu. Programcılar bu dinozorları pek de kolay kullanamıyordu. Bu yüzden, zeki olanlar, hesaplama işlemlerini daha çabuk yapabilmek için “hack” dedikleri programlama kısa yolları yarattılar. Bazen bu kısa yollar orijinal programdan daha iyi tasarlanmış oluyordu.
Belki de bütün zamanların en iyi hack’lerinden biri, 1969’da, Bell laboratuarlarındaki iki çalışanın, Dennis Ritchie ve Ken Thompson’un bilgisayarların artık açık kurallarla çalıştırılması gerektiğini düşünmesiyle yaratıldı. İkili, geliştirdikleri bu yeni standart işletim sistemine UNIX ismini verdiler.
1970-1979. 1970’lerde siber cephe alabildiğine açıldı. Bu işle ilgilenen herkes, kablolarla bağlanmış bir dünyanın nasıl çalıştığını araştırmaya ve bulmaya çalışıyordu. 1971’de, John Draper isimli bir Vietnam gazisi, Cap’n’Crunch (mısır gevreği markası) kutusundan çıkan promosyon düdüklerin 2600 MHz tonda ses çıkarttığını fark etti. Bedava telefon görüşmesi yapmak için düdüğü telefonun alıcısına üflemek yeterliydi.
O zamanın hacker’ları, “phreaking” adı verilen bu tür yöntemlerin kimseyi incitmediğini, telefon hizmetinin sınırsız bir kaynak olduğunu ileri sürüyorlardı. Hackerlar dünyasında tek eksik sanal bir kulüp binası idi. Dünyanın en iyi hacker’ları nasıl tanışacaklardı 1978 de, Chicago’lu iki genç, Randy Seuss ve Ward Christiansen, ilk kişisel BBS’i (Bulletin Board System - Yılan Tahtası Sistemi) kurdular. BBS’ler günümüzde halen çalışıyor.
1980-1986. Bildiğiniz gibi IBM firması, 1981’de bağımsız işlemcisi, yazılımı, belleği ve depolama birimleri olan yeni bir bilgisayarı duyurdu. Bu modele PC (Personal Computer-Kişisel bilgisayar) adını verdiler. Bu makinelerden biriyle istediğinizi yapabilirdiniz. Gençlerin Chevrolet’lerini bırakıp PC’lere, “Commie 64” (Commodore64) ve “Trash-80”lere (TRS80-Tandy) düştükleri zamanlardı bunlar.
1983 yılında çevrilen War Games (Savaş Oyunlary) adlı film, hacker’lıgı farklı bir cepheden ele aldı: Bu film izleyicileri hacker’ların her bilgisayar sistemine girebileceği konusunda uyarıyordu.
Her geçen gün daha fazla kişi online dünya ile tanışıyordu. Askeri amaçlarla kurulan, sonradan üniversiteler arasında bir ağ haline gelen ARPANET, artık Internet’e dönüşüyordu; BBS’lere karşı tam bir ilgi patlaması yaşanıyordu. Milwaukee’de kendilerine The 414’s diyen bir hacker grubu, Los Alamos Laboratuarlaryndan Manhattan’daki Sloan-Kettering Kanser Merkezi’ne kadar değişen pek çok kurumun sistemine girdiler. Artık polisin işe karışma zamanı gelmişti.
Büyük Hacker Savaşı. 1984’e, kendine Lex Luthor adını veren bir kişi Legion Of Doom (LOD - Kıyamet Lejyonu) adlı hacker grubunu kurdu. Adını bir çizgi filmden alan LOD, en iyi hackerlara sahip siber-çete olarak ün saldı. Ta ki grubun en parlak üyelerinden Phiber Optik isimli gencin, grubun bir diger üyesi Erik Bloodaxe ile kavga edip kulüpten atılmasına kadar. Phiber’in arkadaşları rakip bir grup kurdular: Masters Of Deception (MOD). 1990’den itibaren, LOD ve MOD, iki yıl boyunca online savaşlar sürdürdüler, telefon hatlarını kilitlediler, telefon görüşmelerini dinlediler, birbirlerinin özel bilgisayarlarına girdiler. Sonra Federaller (FBI) olaya el attı, Phiber ve arkadaşları tutuklandı. Bu olay, bir dönemin sonunun geldiğini haber veriyordu.
Yasaklar (1986-1994). Devlet de online olunca, eğlence bitti. Kongre, ciddi olduklarını göstermek için, 1986’da Federal Computer Fraud and Abuse Act (Federal Bilgisayar Sahtekarlıgı ve Kötüye Kullanma) adı altında bir yasa çıkardı. Bu boyutta hacker’lık ağır bir suç oldu.
1988’de Robert Morris Internet worm (Internet solucan’ı) adını verdiği bir hack yöntemi ile ortaya çıktı. Net’e bağlı 6000 bilgisayarı göçerterek, yeni yasayla yargılanan ilk kişi oldu. Sonuç: 10.000 dolar para cezası ve çok fazla saat toplum hizmeti.
Bir süre sonra, tutuklananları saymak için parmaklar yetmemeye başladı. Aynı yıl Condor takma adıyla tanınan ünlü hacker Kevin Mitnick, Digital Equipment Company şirketinin bilgisayar ağına girdi. Yakalandı ve 1 yıl hapis cezasına mahkum oldu. Sonra adaşı Kevin Poulsen telefon hatlarına girmekle suçlandı. Kevin hemen ortadan kaybolarak 17 ay boyunca saklandı.
Sundevil Operasyonu, ABD hükümetinin ülkedeki tüm hacker’ları (LOD dahil) ele geçirmek için 1990’da başlattıgı bir operasyondur. Bu girişim bir işe yaramadı; ancak bir yıl sonraki Credux operasyonun MOD’ın 4 üyesinin hapisle cezalandırılmasıyla sonuçlandı. Phiber Optik federal hapishanede bir yıl geçirdi.
1994’den Bugüne. 1994 yazında, Rus mafyasının eline düştügü ileri sürülen Vladimir Levin adlı bir genç, Citibank’ın bilgisayarlarına girerek müşterilerin hesaplarından, bir söylentiye göre 10 milyon dolardan fazla parayı (resmi açıklamaya göre 2.5 milyon dolar) İsrail’deki banka hesaplarına transfer etti. Levin, 95 yılında Interpol tarafından Heatrow Havaalanında tutuklandı; Citibank yaklaşık 400.000 dolar haricinde tüm parasını geri aldı. Hackerların ard arda tutuklanması siber ortamda ani bir dolandırıcılık azalmasına neden oldu.
Bunu ister anarşinin sonu, ister serbestliğin ölümü olarak adlandırın, artık hacker’lar romantik anti-kahramanlar, sadece bir şeyler öğrenmek isteyen farklı (tuhaf) insanlar olarak kabul edilmiyorlardı. Dünya piyasasını Net üzerinden yönetme vaadiyle filizlenen online ticaret, korunmaya ihtiyaç duyuyordu. Hacker’lar birden dolandırıcı niteligi kazandılar.
Peki şimdilerde neler oluyor? Internet dünyasında yasadığı yöntemlere sıkça başvuruluyor, ancak eskisi gibi efsaneleşmiş isimler çıkmıyor.
Yine de Aldous Huxley’in bir zamanlar söylediği gibi, olaylar görmezlikten gelinmekle yok olmazlar. Bilgisayar yer altı dünyasında hep söylenen şu sözü de unutmayın: iyi bir hacker’san, ismini herkes bilir. Ama büyük bir hacker’san kimse kim olduğunu bilmez.
HACKER VE LAMER
Lamer : 14 ile 50 yaş arası bir kitledir, fazla bir bilgiye sahip olmaksızın ve fazla bir emek harcamadan site kırmak veya başkalarının bilgisayarlarına girmek gibi işlerden haz duyarlar, %100 oraninda hazır bilgiye bağımlı oldukları için bu camiadan pek fazla yeni fikir çıkmaz. Hacker : 17-25 yas arası bir kesimdir, bu yaş gurubundakiler bilgisayarın Türkiye’de yeni yeşerdiği zamanlardan beri bilgisayar kullandıklarından oldukça maharetlidirler tabi olarak. Çoğunlukla en az bir bilgisayar dili veya işletim sistemi üzerine yoğun bilgi sahiptirler, bilgisayar hayatlarının önemli bir kısmını meşgul eder. Bilgi paylaşımı esas teşkil ettiği için bir bilgiyi alır geliştirir ve diğer hackerlar ile paylaşırlar. Hackerlık ile lamerlik farklı şeylerdir, ancak biri diğerinden kötü falan değildir. Bu daha çok fotograf makinesi olan bir insanla, fotoğrafçılık yapan bir insanı karşılaştırmak gibi bir durum olur.
HACKERLERİN KULLANDIKLARI YÖNTEM VE PROGRAMLAR
• TROJANLER
Hackerlar trojan (diğer adı ile RAT=Remote Access Tools) adı verilen programları kullanırlar.Peki trojan nedir? Adını Truva Atı'ndan alan programcıklar olan trojanların ikiyüze yakın çeşidi mevcut ve her gün yenileri çıkmakta.Hepsinin çalışma yöntemi aşagı-yukarı aynı.Server,client ve editör denen üç parçadan oluşuyorlar.En sık kullanılanlardan bazılarının adlarını söylemek gerekirse ; Bladerunner, Deepthroat, Girlfriend, Schoolbus, Netbus, Subseven, Striker, Doly, Wincrasher, Voodoo, Netsphere .Dediğimiz gibi sayıları iki yüze yakın, ancak hit olan sadece iki tane.Tüm dünya ile birlikte Türk hackerlarının gözdesi olan bu programlar Subseven ve Netbus trojanlardır.Bunlar arasından da en genel hatta Türk hackerlarının kullandığı program Subseven‘dır.
o SERVER'LAR
Trojan denilen programların ilk parçalarına server denilir.Hacklenecek bilgisayarda bir kez çalıştırılması yeterlidir.Çalıştığı bilgisayar net'e her bağlandığında,kullanıcının haberi olmadan,"ben buradayım ve bu bilgisayarın arka kapısını açtım,haydi bağlan" mesajını verecektir.Bilindiği gibi bir bilgisayarda yaklaşık 40000 kapı yani port vardır.Bunların ilk 1000 adedini bilgisayarınız kullanır.Kalan 39000 kapı normalde kilitlidir.İşte bu server adı verilen programlar, hırsızlar tarafından bu kapılardan birini açsın diye yazılırlar.Her trojanın açtığı bir kapı vardır. Subseven trojan en çok 1243 no'lu kapıyı açsın diye yazılır. Peki server denen bu ajan parça bilgisayarınıza nasıl girer.Bu işin en kolay yolu, server'ı masum bir programa yapıştırmaktır.Bu işi sağ mouse darbesi ile açılan kes-yapıştır modu ile yapamazsınız.Genellikle joiner, silkrope gibi programlar bu iş için yazılmışlardır.Nasıl kullanacağınızı ilerde anlatacağız.Serverları bir bilgisayarda çalıştırmanın diğer yolu icq, irc gibi sohbet programlarında güveni kazanılmış kişilere yollamaktır. Kullanıcı programa clikler ve artık bilgisayar işgale açıktır.Serverla enfekte hale gelmenin ülkemizdeki en sık nedeni net'ten bilinçsiz program indirmektir.Güvenilir bir siteden indirdiğiniz programları bile,açmadan önce kesinlikle iyi bir antivirus ve antitrojan programından geçirmek şarttır.Trojanları tanıyan antivirus programlarına AVP,antitrojan programlara da cleaner'ı ve Norton,McAfee,F-Prot gibi ünlü antivirus programlarını örnek verebiliriz.Subseven trojan üçlü bir pakettir.Piyasadaki son versiyonları 2.0 ve 2.1 Gold adlarını taşıyor.
o EDİTÖR
Server'ı islediğimiz şekilde kurmaya yarayan parçadır.Operasyonun en hassas bölgesi diyebiliriz.Önce EditServer yazan yeni dosya açılır.Açılan alttaki pencereden "next"e cliklenir.Burada size server'a nasıl ulaşabileceğini soran cümle ile karşılaşırsınız.Eğer server'ı A: disketine kaydedilmişse “a:server.exe” yazılır.Belgeler bölümüne kaydedilmişse “c:Belgelerimserver.exe” yazılır. Adresi yazıp alttaki next'e clicklenir yeni sayfaya geçilir.Bu sayfada server'ın hangi porttan yayın yapacağını sorar.1243 en iyisidir.Solundaki minik kutuyu işaretlenir.Altta pasaport yerleştirmek isteyenlere hitap eden satır vardır.Soldaki minik kutuyu işaretleyip iki kez pasaport girilir.En alttaki minik kutuyu işaretlenmez yoksa asla geri dönemezsiniz. Şimdi "server'ın adını koyun" sorusu çıkmaktadır.Default tuşu en iyisidir.Altta yerleştikten sonra izini kaybettir anlamına gelen küçük kutu var,işaretlenir.Beşinci aşama,server'ın ilk çalışması ile sahte bir hata mesajı verme opsiyonudur.Configure tuşu ile bir mesaj beğenilir.Bu bölüm opsiyoneldir.Yedinci bölümde kullanıcıya ad verilmesi istenir. Sekizinci bölümde,server nereye yerleşeceğini sorar.Less known ve unknown metotları seçilir.Eğer hata ile server'ı kendi aletinizde çalıştırırsanız, bir daha zor kurtulursunuz.Şimdi ki aşamada server'ı sonu exe ile biten bir programa yapıştırma şansı verilmekte.C: driver taranıp,istediğiniz bir programa yapıştırılarak kullanıcılara gönderilir.Alttaki soruda,başkalarının server'ınızı açmaması için pasaport sorulmaktadır.Sadece,save a new copy bölümünü tıklayıp yeni server'ımızın kaydı alınır.Sol en alttaki kutuyu işaretlenerek işlem bitirilir.
• KARŞI KULLANICIYI HACKLEME
Subseven programını açınca karşımıza çıkan programda öncelikle soldaki sıralı kutucuklardan "connection"ı seçilir.Beş bölümden ilk olarak ip scanner'ı seçin.Bildiğiniz gibi internete bağlandığında şirket tarafından bir numara verilir.Bu no'lar veezy'de 212.29 ile,turknet'te 212.57 ile, superonline'da 212.252 ile başlar.Sağda açılan start ip kutucuklarını doldurulur. Veezy kullanıcısını haclemek için 212.29.60.2 yazılır. end ip numaralarına 212.29.233.255 yazılır. Port kutusuna 1243, delay kutusuna 4 yazılır.Sağ üstteki scan tuşuna basınca,tüm bu numaralar aralığında bilgisayarında server olan şahısları arar.Bulduğu numaraları ortadaki büyük kutuda sıralar.Oltaya takılan bu no'yu enüstteki ip: yazan yere koyun.Sağdaki port no hala 1243 olmalı. Şimdi sağ en üstteki connect yazısına tıklanır.Bağlantı kurulunca en altta connected yazısı görülür.Eğer kurbandaki server pasaportla korunuyorsa members.xoom.com/netvampiri/files/subpass.exe
Bir sonraki sayfada bazı trojan programı isimleri ve bunların bilgisayarlarımızda kullandığı portların numaraları verilmiştir.
PORT Trojan'ın ismi
21 - Fore, Invisible FTP,FTP, WebEx,WinCrash
23 - Tiny Telnet Server, Telnet, Wingate
25 - Antigen, Email Password Sender,Haebu Coceda, Shtrilitz Stealth, Terminator
31 - Hackers Paradise
80 - Executor
456 - Hackers Paradise
555 - Ini-Killer, Phase Zero, Stealth Spy
666 - Satanz Backdoor
1001 - Silencer, WebEx
1011 - Doly Trojan
1170 - Psyber Stream Server, Voice
1234 - Ultors Trojan
1243 - SubSeven Default Port
1245 - VooDoo Doll
1492 - FTP99CMP
1600 - Shivka-Burka
1807 - SpySender
1981 - Shockrave
1999 - BackDoor
2001 - Trojan Cow
2023 - Ripper PORT Trojan'ın ismi
7301 - NetMonitor
7306 - NetMonitor
7307 - NetMonitor
7308 - NetMonitor
7789 - ICKiller
9872 - Portal of Doom
9873 - Portal of Doom
9874 - Portal of Doom
9875 - Portal of Doom
9989 - iNi-Killer
10067 - Portal of Doom
10167 - Portal of Doom
11000 - Senna Spy
11223 - Progenic trojan
12223 - Hack´99 KeyLogger
12345 - GabanBus, NetBus
12346 - GabanBus, NetBus
12361 - Whack-a-mole
12362 - Whack-a-mole
16969 - Priority
17000 - Kuang2
20001 - Millennium
20034 - NetBus 2 Pro
21544 - GirlFriend
22222 - Prosiak
23456 - Evil FTP, Ugly FTP
26274 - Delta
31337 - Back Orifice

ESSENTİAL PROGRAMI
Essential net tools (gerekli internet araçları) bu program bilgisayarlar arası dosya alışverişi sağlayan ve internet üzerinden paylaşımı açık insanların bilgisayarlarına girebilmenizi sağlar
Programı indirdikten sonra bilmemiz gerek ilk şey ip numarasının ilk iki epizotunun değişmedigi son 2 epizotunun değiştiğidir ve buna göre ip numarasının son epizotu 1 ile 255 arasında olduğundan biz bir ip numarası alındığında Starting IP yerine yazınca sonunu 1 Ending IP bölümüne yazınca da sonunu 255 yapılır.

Bulduğuz ip numarasını yazdıktan sonra Go tuşuna basılır ve o ip numarası arasındaki bütün bilgisayarlar çıkacak ondan sonra b RS bölümde YES yazan bilgisayarlara sağ tuş ile tıklayıp Open Computer denilir. Genelde ise C ve D gözükür öyle bilgisayarlara girip istenilen her şey yapılır.Unutulmaması gereken tek şey var oda paylaşımı açık bir bilgisayara girmek için bilgisayarımızın paylaşıma açık olması gerekir.
EXPLOİT PROGRAMLARI
Exploitler,bir sisteme erişim almak ya da sahip olduğunuz erişimi arttırmak için yazılmış küçük programcıklardır.Ayrıca exploitlerin işlevine göre serveri crash etme özellikleri de olabilir.Çeşitleri ;
Local Exploit :Local exploitler,sisteme erişimi olan kullanıcılar tarafından çalıştırılabilir.Bu tip exploitler sayesinde basit bir kullanıcı,sistemde yönetici hakkına bile kavuşabilir.
Remote Exploit : Remote exploitler, sisteme hiç bir giriş izni olmadan çalıştırılabilir.Bu tip exploitler sayesinde kendi bilgisayarınızda çalıştırdığınız bir script ile hiç bir erişiminiz olmayan bir bilgisayarı ele geçirebilirsiniz.
Cgi Exploitleri :Bu tip exploitler cgi scriptlerinde bulunan açıklardan yararlanırlar. Güvenlik sitelerinde yüzlerce cgi exploitlerine rastlayabilirsiniz.Günümüzdeki en popüler hacking yöntemlerinden biridir.Özellikle web üzerinde çalıştırılan scriptlerde programcının yaptığı hatalardan yararlanan kullanıcılar,önemli dosyalara ulaşarak sisteme zarar verebiliyorlar.
NUKE
Windows 3.1x, Windows 95 ve Windows NT de "Microsoft Network Client" vardır. Dosya ve yazıcı paylaşımı için geliştirilmiş bir teknik. Önceleri sadece NetBEUI protokolünü desteklerken bu gün TCP/IP veya IPX/SPX protokolü ile de bu client çeşidini kullanabilirsiniz. Nuke olayı bir bug'dan kaynaklanmaktadır. Eğer "Microsoft Network Client" i kullanıyorsanız bilgisayarınızda 137,138 ve 139 nolu portlar aktif demektir. Bilgisayarlar bu portlardan haberleşir. Ne yazık ki burada bulunan bir bug, başkalarının sizin bilgisayarınızı çökertmesine neden olmaktadır. Hatta yine aynı portlardan bilgisayarınıza girip şifrelerinizi çalabilir, dosyalarınıza erişebilirler.139 nolu porttan özel bir kod gönderilirse bilgisayarınız kesin çöker. Eğer bir patch uygulanmamışsa.Çözüm olarak Windows'unuzun ağ ayarlarından "Microsoft Network Client" i ve "NetBEUI" i kaldırılır. Eğer kullanmak zorunda olunursa Microsoft'dan patch alınır. Eğer işe yaramazsa "Microsoft Network Client" i TCP/IP ile kullanılır. Ayrıca nukler MIRC ,ICQ gibi sohbet programlarının bug (hata) larında dan yaralanılarak kullanıcı bilgisayara zara verilebilir. Aslında bu tür nukler işletim sistemine değil bu programların çalışmasını etkiler buda işletim sistemini etkileyerek dolaylı olarak sistemin durmasına yol açar.
Hackerlardan korunma yöntemleri
1)Tanımadığınız kişilerin yolladığı dosyaları almayın.Tanıdığınız kişilerin hatta arkadaşlarınızın da sizi hacklemeye çalışabileceğini de unutmayın!
2)Sürekli bir Antivirüs programı bulundurun ve sürekli internetten update (yani yeni virüsleri tanıması için) edin!(Antivirüs bölümünde gerekli programları bulabilirsiniz.)
3)İnternetten çektiğiniz veya başkalarından aldığınız dosyaları antivirüs kontrolünden geçirmeden açmayın!
4)Ara sıra hard diskinizin tamamını virüs taramasından geçirin.
5)İnternetten çektiğiniz ve bilmediğiniz programları sakın açmayın.Eğer güvenilir bir kaynaktan çektiyseniz ne olduğunu görmek için açabilirsiniz ama bir virüsse bilgisayarınızı bile çökertebilir.
6)E-Mail , İcq , vb. hesaplarınızda '111111' , 'asdf' , doğum tarihiniz , hayvanınızın ismi gibi şifreler kullanmayın.Bunları genelde tahmin etmesi kolaydır ve çabuk hack edilir.
7)E-Maillerinize gelen 'şifreniz kayboldu , hemen bilgilerinizi şu adrese bildirin' gibi mesajlarda bir hackerdan gelmiş olabilir.Bu hatta tanıdığınızdan gelen bir e-mailde olabilir..Ama bilen birinin istediği adresi göstermesi hiçte zor değil!Yani isterse size beyaz saraydan e-mail yollanmış gibi bile yapabilir... dosyası çekilir.Bunu açıp,kurbanın ip numarasını yazılır ve change(değiştir)tuşuna basılırsa, pasaport predatox olarak değişir.Tekrar subseven'la kullanıcıya bağlanıp yeni pasaportu girilir.Connection bölümünde diğer bir şık,server options bölümüdür.Buradan kullanıcının server'ına yeni pasaport koyma, portunu değiştirme gibi olanaklara kavuşulur.İkinci bölüm keys/messages bölümüdür.Burada klavye girilirse, kullanıcının klavyede bastığı her tuş görülebilir. Get cache ve get recorded tuşları ile net şifrelerine el koyarsınız. Files / windows ana şıkkında file manager'a girerseniz kullanıcının tüm dosyalarına ulaşılır .İstediğiniz çekebilir hatta silinebilir.​
 
Üst