Kıbrıs'ın Efsane Müzik Topluluğu "Gazi-Set"

TAHTACI

-Otağ Hanı-
Katılım
26 Eki 2010
Mesajlar
1,634
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Konum
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti


Albüm İçeriği

01 Raif'e Ağıt
02 Gel Kardeşim
03 Selam Sana
04 Vapurum Üç Borulu
05 Ayşem
06 Dut Ağacı
07 Berber Türküsü
08 Canım Kıbrısım
09 Feslikan
10 Minnoş
11 Bahcada Kuzu
12 Bağa Girdim
13 Hatıranla
14 Canan

http://s2.dosya.tc/server3/7e65cb/Gazi_Set-Canim_Kibrisim.rar.html

http://www.dosyaupload.com/14C1

http://dosya.co/bxkxq21qiflf/Gazi_Set-Canım_Kıbrısım.rar.html

https://www.4shared.com/rar/AUklB1MGce/Gazi_Set-Canm_Kbrsm.html

https://drive.google.com/file/d/0B20nUcEKfck-dDR2TWFVeDlnd1E/view?usp=sharing

http://turbobit.net/4zue3lx2hlh8.html

Gazi-Set

1979 yılında genç bir öğretmenin Cemal Özgürsel, Lefke Gazi Lisesi'ne tayin olmasıyla başlayan bir müzik yolculuğu bu. Cemal Özgürsel'in Lefke'de öğretmenliğe başlamasıyla birlikte, bölgede bulunan müzisyenlerle iletişimini yoğunlaştırır.

Bir yıl sonra ki, sonraki zamanlarda Kıbrıslı Türklerin müzik tarihine damgasını vuracak olan Gazi-Set orkestrası 1980 kurulmuş olur.

Gazi-Set’in ilk kuruluş kadrosu şöyledir:

Cemal Özgürsel – Gitar/Klavye,
Kâzım Özalp - Bass Gitar,
Hüseyin Yücelten - Solist
Tarık Arsal – Saksafon,
Aygün Özister - Davul

Gazi-Set, diğer müzisyenlerin aksine yalnızca salt müzik icra etmek adına değil; bir araya gelmezden önce de ellerindeki birçok beste ve düzenlemeyi ortaya koyup geliştirmek amacıyla kurulmuştu.

Başta Cemal Özgürsel olmak üzere, birçok beste ve düzenlemesiyle gündeme bomba gibi düşen Gazi-Set, çekirdek kadroyu bozmamak kaydıyla, grup elemanlarında günümüze gelinceye kadar birçok değişiklikler yapar.

1982 yılına kadar Gazi-Set, birçok konser ve programlarda yer alırken, bu arada da gerek Kıbrıs kültürünü ön plâna çıkaran, gerekse batı motifleriyle birçok besteye imza atar. Yaptıkları çalışmalar başka müzisyenlerimize örnek teşkil ederken, halkın da yoğun ilgi ve beğenisini kazanırlar.

Gazi-Set, 1982-83 yıllarında 'Portakal Atışalım' adlı kasetini çıkarır. Bu kaset, aradan geçen yıllara karşın beğeni grafiğini her zaman üst noktalarda tutar. Özellikle 'Dillirga' adlı parça, dilden dile yayılır...

Gazi-Set, bu albümü ile aşılmaz olanı aşmış ve koşulların zorluğu ne olursa olsun, ülkemizde de kalıcı ürünlerin ortaya konabileceğini belgelemişti..

'Portakal Atışalım' kasetinin gördüğü büyük ilgi üzerine Gazi-Set, üç yıl sonra 'Canım Kıbrısım' kasetini yayımlar. 1986 tarihli bu kasetten de günümüze birçok beste ve düzenleme kalır.

'Gel Kardeşim' ve 'Feslikan' bu albümün hitleri olur.

Çıkarmış oldukları kasetler, ortalama bir rakam vermek gerekirse, 500 ile 1000 arasında satış yaptı. Bunun yanında değinmeden geçemeyeceğimiz önemli bir konu ise, korsan - kopya baskıları ile bu kasetler, satış rakamlarının da çok üzerindedir.
Gazi-Set, 1988'de, üçüncü kaseti olan 'Salamis' ile müzik gündemine yine bomba gibi düşer. Bu üç büyük albümden sonra Gazi-Set, grup çalışma*sını 1993'de dondurur... Elemanlar, solo ya da ikili çalışmalara başlar...

Gazi-Set'in kurucusu Cemal Özgürsel, grubun kuruluşu ve sonraki günlerde
sergiledikleri çalışmalarının felsefesini, şöyle açıklar :

"...Sanatçı kendini yetiştirirken evrensel bilgi ve tekniklerle yol almalı, fakat burda önemli olan yol alırken yaşadığı ülkenin özettiklerini yansıtan sentez ürünler ve çalışmalar ortaya koymalı. Gazi-Set bu yolu yürüdü ''

Gazi-Set bu felsefeyle KKTC'ni birçok organizasyonda başarıyla temsil eder... 1993 tarihli Türk Devletleri Müzik Şöleni'ne kendi besteleriyle katılması, bu büyük organizasyonlardan biridir.
 
Son düzenleme:
Üst