Kuzey Kıbrıs'ta Yaşam

Kartal Gözü

Dost Üyeler
Katılım
6 Eki 2008
Mesajlar
1,388
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Kuzey Kıbrıs'ta Yaşam






Akdeniz'de bir çekim noktası

Kuzey Kıbrıs, tarihi boyunca ev sahipliği yaptığı çeşitli kültür ve uygarlıklara ait anıtları, muhteşem doğası ve plajlarıyla cennetten bir köşedir.



Dil

Resmi dil Türkçedir, ancak ikinci dil olarak İngilizce yaygın olarak kullanılmaktadır.



Güvenli bir çalışma ortamı

Kuzey Kıbrıs dünyada suç oranı en düşük ülkelerden biridir.



İklim

Ilıman kışları, sıcak yazları ve ortalama 300 gün boyu güneş alan Kıbrıs’ın hoş bir iklimi vardır. En sıcak ay olan Ağustos ta ortalama sıcaklık 21 ila 36 derece arasında seyrederken, en soğuk aylar olan Ocak ve Şubat ta ortalama sıcaklık 10 derece civarındadır. Kış ayları boyunca günde ortalama 6 saat güneşten faydalanılabilinmesi ve mutedil yağmurlu kışları Kıbrıs’ı yıl boyu ilgi merkezi haline getirir.



Kültür

Din

Kuzey Kıbrıs nüfusunun çoğunluğunu Müslümanlar oluşturmaktadır.

Mutfak

Bir ülkenin konumu mutfağında belirleyici bir unsurdur ve Kıbrıs buna bir istisna oluşturmaz. Kuzey Kıbrıs mutfağı Kuzey (Güneydoğu Avrupa), doğu (Batı Asya), güney (Kuzey Afrika), ve Batı (Akdeniz) mutfaklarının bileşimiyle oluşturduğu mükemmel hamur işleri ve makarna çeşitleri, çiğ ve pişmiş sebzeler, farklı deniz ürünleri, kebaplar ve ağız sulandıran tatlılardan mükellef son derece kendine özgü bir mutfaktır.



Harçlar ve günlük giderler

Kuzey Kıbrıs üniversitelerinin kayıt harçları makul düzeyde olup, yaşam çok pahalı değildir. Bir öğrencinin Ortalıma aylı gideri, konaklama dahil aylık 450 – 600 USD civarındadır.



Ulaşım

Kuzey Kıbrıs'a nasıl gelinir

Uçakla

Kuzey Kıbrıs'a uçuşlar Türkiye üzerinden yapılmaktadır. Öğrencilerin en yakın Türk konsolosluğundan transit yolcu vizesi almaları gerekmektedir. Ancak (Bunun yanı sıra), İslamabat, Pakistan, Baku, Azerbaycan, Abu Dabi, Birleşik Arap Emirliklerinde ikamet eden öğrencilerin buralardaki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilciliklerinden alacakları iyi hal belgesi KKTC'ye girişlerinde kendilerine yardımcı olacaktır.

Aynı zamanda, öğrenci gideceği üniversiteden aldığı kabul mektubunun orijinal kopyasını da yanında bulundurmalıdır.

Öğrenciler transit yolcu olarak İstanbul üzerinden yapabilirler. Havaalanı transit yolcu bölümünü terk etmemeleri koşuluyla, öğrenciler Türkiye'ye giriş vizesi almak zorunda değillerdir.



Bağlantılar

www.thy.com

www.kthy.net

www.atlasjet.com

www.pegasusairlines.com

Gemiyle


Taşucu Girne arası dört mevsim kesintisiz feribot seferleri yapılmaktadır; bunun yanı sıra yaz sezonunda Antalya, Anamur ve Alanya’dan da Girne’ye seferler düzenlenmektedir. Feribotla yolculuk yapmayı planlayanların önceden yer ayırtmaları tavsiye edilir.



Giriş Koşulları:

Kuzey Kıbrıs’a giriş yapabilmek için, geçerli bir pasaport bulundurulması gerekmektedir.



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hakkında daha fazla bilgi alınabilecek faydalı bağlantılar:

http://www.trncinfo.com/

http://www.kktcb.eu/index.php

http://www.odtu.edu.tr/~kktctntm/KKTC_tarihi/

http://whatson-northcyprus.com (İngilizce)

http://northcyprus.cc (İngilizce)

http://www.cypnet.co.uk/ncyprus (İngilizce)
 
Üst