Ortak Basın Açıklaması

Tepkime puanı
Puanları
ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

Görüşmelerle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığında yeni bir yol haritası üzerinde çalışıldığını ve bu konuda TC Dışişleri Bakanlığından gelen bazı yetkililerle görüşmeler yapıldığını basından öğrenmiş bulunuyoruz.

Bizler, Anavatan Türkiye’ye ve Yüce Türk Ulusu’na yürekten bağlı; Kıbrıs Türk Halkına inanan ve güvenen, Kıbrıs Türk Halkının mutluluk ve refahı için çalışmayı görev bilen, Kıbrıs Türk Halkına verilmiş sözü olan, gücünü sade Kıbrıs Türk Halkından alan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşatılmasının Kıbrıs Türk Halkının varlık ve geleceği açısından olmazsa olmaz bir koşul olduğuna inanan dernek ve kuruluşlar olarak;
Ara verilen müzakerelerin yeniden başlaması halinde egemen devletin esas alınması ve görüşmelerde egemen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin taraf olması vazgeçilemez koşulumuzdur.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığını içermeyen herhangi bir formülü kabul etmeyeceğimizi açıkça beyan ederiz.

Devletimizi, egemenliğimizi, Anavatan Türkiye’nin Garantörlüğünü ve Müdahale Hakkını ve kendi kaderimizi tayin (Self-Determinasyon) hakkımızı dışlayan, yok sayan görüşme ölçütleri ile sonuçlarına şiddetle karşı çıkma azim ve kararlılığındayız.

Kıbrıs konusunda görüşlerimizi içeren kapsamlı bir rapor hazırlanmakta olup en kısa sürede ilgililere ve basına duyurulacaktır…

GENEL SEKRETER
Kâmil Özkaloğlu

Bildiriye imza atan dernekler:
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği
Ulusal Halk Hareketi