Cevap: Türk Askeri Kıbrıs'ta İşgalci Değildir Diyemeyen Başbakan!
Öncelikle yazınız için teşekkür ederim.
Son paragrafınızda Kıbrıs Türklerinin Türk silahlı kuvvetleriyle omuz omuza bu direnişi devam ettireceğini yazmışsınız.
Neyazıkki ben bizzat birkaç Kıbrıslı Türk ailesinden, Türkiye düşsün artık yakamızdan ve Askerini çeksin, işgalciniz siz sözlerini defalarca duydum.
Hatta 32. gün programında da bu konu işlenmiş Pek çok Kıbrıslı genç Türkiyeyi işgalci gibi gösteren sözler etmişlerdi.
32. gün programının ardından Gazetecilere ,Kıbrıslı gençlerden gelen birkaç mail;
*[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]İşgalcisiniz!
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] * Onlar diyemedi ama ben diyorum; Evet! Türkiye Ada'da işgalci konumundadır... Türkiye bizi mi kurtardı, yokta stratejik değere sahip o toprağı mı? Düşünün; neden Ada'dan göç had safhada, neden Kıbrıslı Türkler Rum pasaportu almak için sıraya girmiş durumda... (Muzaffer Altan)
*[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ne ilhakı?
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] * Türkiye, Kıbrıslı Türkler'e sormadan nasıl olur da "Ben orayı ilhak ederim" (ki çoktan ilhak etmiştir) diyebilir... Türkiye'nin unuttuğu veya unutturmak istediği çok önemli şeyler var: Sadece Türk değil, Kıbrıslı Türk... Türkiye Türkler'indir, Kıbrıs Kıbrıslılar'ın... (Buğra Sevengül)
*[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]İstemiyoruz
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] * Evet; Kıbrıslılar Türkler'i ve Türkiye'yi istemiyor burada... Sebepleri çok.. En başta kültür farklılığı.. Kıbrıslı Türkler'in hedefi Avrupa'dır, Ortadoğu'daki karanlık ülkelerin yanı değil... (Ümit Aroes)
*
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Çıkar var!
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] * Unutmayın ki; Türkiye Cumhuriyeti bizi kara kaşımız, kara gözümüz için elinde tutmuyor.. Siyasi çıkarlar uğruna bu kadar tepki ve ambargoya karşı koymaktadır.. Türkiye'nin siyasi çıkarları uğruna benim kendi halkımın soyu tükenmektedir... Şu anda İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türk'ün sayısı Ada'dakilerden 4 mislidir...
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif](Mustafa Ergüven)
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Yorum sizin !