20 Temmuz Sabahını Karşılarken...

İsmet Kotak

Onursal Üye
Katılım
13 Nis 2009
Mesajlar
318
Tepkime puanı
0
Puanları
0
20 Temmuz Sabahını Karşılarken...

Dün 37 yıl önceki gibi ayyıldızlı Türk jetleri Girne’nin kuzeyinden göründüler,heybetli uçuşlarına Girne’nin üzerinden geçip, Beşparmak dağlarına tırmanıp devam ettiler.Döndüler ve sahil boyunca adeta Kıbrıs Türk halkına selâm yağdırdılar.

Uçakların ardından baktım.Gözlerimden yaşlar boşandı;bunlar sevinç gözyaşları idi.Tıpkı 37 yıl önce olduğu gibi…Tanrıya şükrediyordum bana 37 yıl sonra da Türk Jetlerinin Kıbrıs üzerinde uçuşunu gösterdiği için…

“Annan Plân’ını” dayattıklarında,bazı şom ağızlılar “Bu son tören herhâlde;Türk Ordusu çekip gidecek!” demişlerdi… Değerli Komutan Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner o günlerde Kolordu Komutanı idi.Referandumun ertesinde içini dökmüştü:”Dün gece uyumadım.Türk Ordusunun Kıbrıs’tan çekilişi bana mı görev olarak düşecekti” diye kahroldum…”

Komutan da, bizler de o acı günün gelmemesi için dua ettik. Şimdi O,Türk Silâhlı Kuvvetlerinin “Başkomutanı”…Yani bizim güvencemiz… İşte devam ediyoruz.Uçaklarımız göklerimizde güven veriyor,Deniz Kuvvetlerimiz Girne açıklarında,Mehmetcik de Mücahit ile birlikte Kıbrıs dağlarını bekliyor.

Ve de 37 yıl öncesini bizler yeniden yaşıyoruz.Bir adım geri atmamak, “Ortaklık safsatası” uğruna bayraklarımızı gönderden indirmemek üzere…Kim ne derse desin.Biz dün özgürlük ve bağımsızlık andı içerken,bugün işbirlikçi yemini yapmayanlardanız…

Bizler bir yandan Harbiye,öte yandan Mülkiye Marşı ile çıktık bu yola…

“Ey vatan gözyaşların dinsin,çünkü yetiştik biz!”

& & &

37 nci yıl dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kıbrısla ilgili kararlarını yayınlamayı sürdürmekteyim.Çünkü o kararlar Kıbrıs için birer senettir.İşte 6 Mart 2003 tarihinde Ankara’da TBMM’inde alınan Kıbrıs kararı:

“TBMM'de temsil edilen üç partinin ortak önergesinin kabul edilmesinin ardından okunan destek deklarasyonu şöyle:
(TBMM Tutanakları - 6 Mart 2003 - 42. Birleşim)


“Türkiye Büyük Millet Meclisi, Sayın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın bugün Meclis Genel Kurulunda yaptığı hitabı takdir ve saygıyla karşılayarak, aşağıdaki hususları Türk ve dünya kamuoyuna duyurmayı kararlaştırmıştır.

1- Türkiye Büyük Millet Meclisinin 21 Ocak 1997 ve 15 Temmuz 1999 tarihlerinde aldığı kararlara atıfta bulunarak, bu millî davada Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türk Milletinin tam bir birlik ve beraberlik içinde bulunduğu gerçeğini bütün dünyaya bir kere daha ilan eder.

2- Kıbrıs meselesine adil ve kalıcı bir çözüm bulunması için, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin sarf ettiği çabaları içtenlikle destekler.

3- Kıbrıs meselesine bulunacak çözümün, tarafların eşit statüsü ve eşitliğine dayanması gerektiği hususunu önemle vurgular.

4- Türkiye’nin 1960 Antlaşmalarından kaynaklanan garantörlük haklarının sürdürülmesi gereğini belirtir.

5- Kıbrıs’ta Türkiye ile Yunanistan arasında kurulmuş bulunan dengenin zedelenmesinin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini teyit eder.

6- Kıbrıs sorununun çözümünün, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği sürecinde bir önşart gibi takdim edilmesine yönelik çabaları reddeder.

7– Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Türkiye’den önce Avrupa Birliğine üye yapılması yolunda atılan adımların, uluslararası antlaşmaların açık bir ihlali olduğunu bir kere daha vurgular.

8- Kıbrıs Türk ve Rum halkının 28 yıldır huzur ve barış içinde yaşamasının en önemli amili olan iki kesimliliğin muhafaza edilmesine verdiği önemi vurgular.

9- İki kesimliliği zedeleyecek bütün öneri ve girişimlerin, Kıbrıs’taki güvenlik ortamını olumsuz yönde etkileyerek, iki toplumu yeniden bir çatışma ortamına sürükleyeceğini hatırlatır ve buna hiçbir şekilde müsaade edilmemesi gerektiğini önemle belirtir.

10- Bu genel koşullara riayet edilmek kaydıyla, Kıbrıs’ta barışçı ve kalıcı bir çözüme ulaşılmasının, Türkiye’ye, Kıbrıs Türk ve Rum toplumlarına ve bölge barışına hizmet edeceği yolundaki inancını ifade eder.”
 
Üst