Nişancılık ve Üç Köşe Teşkili

Gök Yeleli Bozkurt

New member
Katılım
29 Nis 2008
Mesajlar
1,947
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Bozkurtlardan Birine Sorun
ÜÇ KÖŞE TEŞKİLİ

1.
teşkil edilen üç köşenin tamamı,bir kurşun kalemin açılmamış ucu ile kapatılmalı,personel üç nişan noktasını 30 saniye içersinde işaretletebilmelidir.

2. üç köşe teşkil eğitimi: acıları, her defasında aynı şekilde ve doğru nişan almaya alıştırmak, nişan almadaki becerilerini geliştirmek , varsa hatalarını tespit ederek gidemek için uygulanan bir eğitimdir.
bu eğitim sabitleştirilmiş bir tüfekten nişan alınıp 15 m. mesafedeki hedefin nişan hattına getirilmesi ve işaretleme aparatının ortasındaki delikten kurşun kalem sokularak arkadasındaki kağıdın noktalanması şeklinde yapılır. Silah kımıldatılmadan, aynı işlem 3 defa tekrarlandığında, hedef kağıdındaki üç nokta birleştirilerek üç köşe teşkil edilir.


ÜÇ KÖŞENİN TEŞKİL EDİLMESİ:


A. üç köşe teşkili iki kişilik bir grup tarafından yapılır. Avcılardan biri nişan hattında diğeri eğitilecek personelin üç köşe kartını nişan sandığına taka, hedef işaretleme aparatını eline alır ve hedef sandığının üzerine oturur.

B. eğitici, personelin tüfeğini; nişan hattı ,kart üzerinde boş bir yer gösterecek şekilde,tüfek desteğine yerleştirir.

C. nişancı,tüfeğin gerisine, tüfek-hedef hattına 30 derecelik meyille yatar.

D. nişan hattına mümkün olduğu kadar gez arpacık hizasından, geze aybı mesafeden (8 cm) ve dikkatini arpacık üzerine yoğunlaştırarak (arpacık çok ne hedef puslu görünmeli) bakar.

E. üç köşe teşkil edilinceye kadar tüfeği oynarayak nişan hattının bozulmaması için,yanak hafifçe temas ettirerek kaynak yapılmalı ve tüfeğin başka bir yerine dokunmamalıdır.

F. hedefin alt kenar ortası nişan hattına gelince kadar işaretleyici aparatı tutan personele eliyle sağa -sola-aşağı-yukarı şeklinde işaret eder.nişan tamamlanınca NOKTALA diye bağırır ve parmağı ile işaret eder.

G. işaretleyici aparatı tutan pesonel kurşun kalemi hedefin merkezindeki delikten sokarak noktalar.

I. işaretleyici aparatı kaldırarak bu noktanın yanına 1 rakamı yazılır.

J. ikince ve üçüncü noktalarda birincideki işlemin tekrar şeklinde işaretlenmelidir.
 
Üst