Postmodern Darbe...

BAHAR

Dost Üyeler
Katılım
2 May 2008
Mesajlar
841
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
istanbul
İSTANBUL’DA SİVİL GENÇ!
Türkiye’de provalara başlayan “sivil gençler”, işçilerin emek bayramını kutladıkları 1 Mayıs’ta sahneye çıkıp, İstanbul’u savaş alanına çevirmişti... Cepleri para dolu olan, marka giyimli siviller, polisle çatışıp devlete ait kurumları tahrip etmişlerdi...

TAHRAN’DA SİVİL GENÇ!
Elindeki demokrasi taşı!..

Mİllİ iktidarları yıkıp, yerine işbirlikçi yönetici atayan “paralı devrim” ihracatçısı Yahudi asıllı
George Soros, İran’ı karıştırıyor. Kendilerini “sivil genç” olarak adlandıran “Soros çocukları”, seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’ı protesto bahanesiyle ülkelerini savaş alanına çevirdi.

Teslimiyetçi iktidar hareketi
ABD ve İngiltere tarafından desteklenen “devşirmeler”, Batı’ya karşı ülkesinin milli çıkarlarını savunan Ahmedinecad’ın yerine teslimiyetçi Mir Hüseyin Musevi’nin göreve gelmesini istiyor. Emperyalist güçler, postmodern darbeleri daha önce Ukrayna ve Gürcistan’da da gerçekleştirmişti...


İran’da Tommiks planı
Amerika ve İsrail’e boyun eğmeyen Ahmenidecad yönetimine işbirlikçiler savaş açtı. Sorosçular sokakta şiddet eylemi yaparken, halk da darbe için kullanılıyor


ABD ve Batı’nın tüm müdahalelerine rağmen İran’da yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Mahmud Ahmedinecad’a karşı eylemler devam ediyor. Seçimlere hile karıştırıldığını iddia eden Amerikan işbirlikçisi reformist aday Mir Hüseyin Musevi’nin “seçimler yenilensin” çağrısı karşılık bulmazken, sokaklardaki yeni eylemlerle yönetime karşı isyanın genişletilmesi planları yapılıyor. Kitle imha silahları ve nükleer denemeler konusunda ABD ve İsrail’in baskılarına boyun eğmeyen Ahmedinecad’a karşı başlatılan provokatif eylemler ve psikolojik harekat ise tırmanışa geçti.

Darbelerin altyapısı
Amerikan yönetiminin yandaşlarını kullanarak İran’da devreye soktuğu darbe planları, 1960’lı yıllara damgasını vuran ve ABD işgal senaryosunun ipuçlarını veren Tommiks çizgi romanını hatırlattı. Yüzbaşı Tommiks’in maceralarında Amerikan emperyalizminin şifreleri yeralmaktaydı. General Ruiz başlıklı macerada Tommiks’in, komutanı Albay Brawn ile Meksika’yı ele geçirmek için yaptığı plan Irak’ın işgali, Ukrayna’daki Turuncu ve Gürcistan’daki Kadife devrimlerle bire bir aynı.

Halklar kışkırtılıyor
Meksikalıları kışkırtmakla ’Konyakçı’ görevlendirilirken, Tommiks’in General Ruiz’e “Sayıca üstünüz. Teslim olursan yargılanırsın, Aksi halde kan dökülecek” şeklindeki tehdidi ise çok önemli bir benzerliği anımsattı. Diyaloglarda “Her yere haberci gönderip halkı ayaklanmaya çağıracağız”, “Konyakçı önden gidip oradaki harekatı örgütleyecek” diyalogları ise bugün İran’da kurgulanan sürecin benzeri.

Saddam’dan Musevi’ye
2003’te Irak lideri Saddam Hüseyin’e gözdağı vererek işgal başlatan ABD, Irak’ı içten ele geçirmek için yandaş gruplar oluşturmuş, kukla yönetimlerle sömürüyü garantiye almıştı. Ülkedeki etnik gruplar tahrik edilerek eylemlere zemin hazırlanmış, yeraltı ve yerüstü kaynakları kontrol altına alınmıştı. Aynı senaryoyu İran’da Musevi ile devreye sokan ABD, Ahmedinacad’a gözdağı veriyor.



ABD-İngiliz emperyalizminin yeni oyunu
İran’da seçimlerin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen ABD ve Batı yandaşlarının tahrik eylemleri sürüyor. ABD yandaşı Musevi taraftarları büyük kentlerde iş yerlerine ve toplu taşıma araçlarına saldırırken eylemlerini de yaymanın planlarını yapıyor. İşbirlikçiler, İnkılab ve Azadi meydanlarında Ahmedinecad yönetimine karşı miting hazırlığında. Musevi’nin de konuşma yapması planlanan mitingde yönetime gözdağı verilecek. Dün de Başkent Tahran’da düzenlenen gösterilerde ABD’li para spekülatörü Yahudi George Soros’un fonladığı göstericiler boy gösterdi.

Sorosçular kışkırtıyor
Tahran yönetimi, önceki gün, ABD Başkanı Barack Obama’nın, “İran’da gelişen olaylara ilgisiz kalamayız. Tahran’daki tehlikeli süreçten endişeliyiz. Reformcuların taleplerine kulak verilmeli” sözlerine sert tepki gösterdi. 6’sı AB üyesi 8 ülkenin büyükelçilerine ise ültimaton verilmişti. 1953 yılında dönemin İran Başbakanı Muhammed Musaddık, İngilizlerin elindeki bir petrol şirketini kamulaştırınca ABD, İngilizlerin de desteğiyle darbeyi planlamış ve yönetimi Şah Rıza Pehlevi’ye
devretmişti.


Yeniçağ, 21 Eylül 2005’te “Yüzbaşı Tommiks’in işgal planı” başlıklı sürmanşet haberinde Ukrayna ve Gürcistan’daki ABD müdahalelerini deşifre etmişti.


Ülkeler farklı olsa da oynanan senaryo hep aynı
Ukrayna, Gürcistan ve Kırgızistan’daki Sorosçu renkli devrimlerde muhalefet kışkırıtılarak yandaş hükümetler işbaşına getirilmişti. İyi giyimli ve zengin gençlerin başrolde olduğu Sorosçu senaryo şimdi ise Tahran sokaklarında sahneye konuldu. Ahmedinecad yönetimine karşı büyük kentlerde ayaklandırılan gençler protesto eylemlerinde ön saflarda yer alırken cadde ve sokaklarda başlatılan saldırılarla da darbe hedefli kaosa kapı aralanmaya çalışılıyor.
TAHRAN 16 HAZİRAN 2009


Marka, maske taş ve molotof...
Sorosçu gençlerin organize edildiği eylemlere Türkiye’de de şahit olmuştuk. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda İstanbul’u savaş alanına çeviren lüks giysili, tam teçhizatlı saldırganlar olayların başrolündeydi. Marka giysili, maskeli ve eyleme hazırlıklı oldukları anlaşılan Sorosçu gençler ellerindeki molotof kokteylleri, taş ve sopalarla güvenlik güçlerine saldırarak provokasyonda bulunmuşlardı.
TAKSİM 1 MAYIS 2009


Asla geri adım atmayacağız
Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad Tahran’da Mehrabat Havaalanında yaptığı açıklamada ülkedeki muhalif gösterilerin Amerika ve Batılı ülkeler tarafından provoke edildiğini belirtmiş, duruşlarından taviz vermeyeceklerini kaydederek, kendilerine yönelik kışkırtıcı açıklamaların kabul edilemez olduğunu söylemişti. Seçimlerde hile iddialarını da yorumlayan İran lideri, bu iddiaları reddetmiş, İsrail ve Amerikanın beklentilerinin boşa çıkacağına vurgu yapmıştı.


Batı’dan provokatif iddia: Ahmedinecad üçüncü
ABD, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası Ahmedinecad yönetimini devirmek için planlarına hız verirken provokatif bir açıklama da Batı’dan geldi. İngiliz Independent gazetesinin ididasına göre, İran’da İçişleri Bakanlığı tarafından dini lider Hamaney’e gönderilen çok gizli resmi mektupta, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’ın seçimde 5 milyon 698 bin oy alarak seçimde üçüncü olduğu belirtildi. Haberde gerçek seçim sonuçlarına göre ABD yandaşı Mir Hüssein Musevi’nin 19 milyon oy alarak birinci olduğu, ikinciliği ise Mehdi Kerrubi 13 milyon 387 bin oyla aldığı dile getirildi.



Postmodern darbe provası
ABD ve Batı’nın psikolojik savaşla birlikte Tahran’da yapmaya çalıştığı postmodern darbe futbolu da devreye soktu. Washington destekçileri, Güney Kore ile yapılan Dünya Kupası futbol eleme maçında da protestolarını sürdürdü. Maça sekiz futbolcu ABD yandaşı Musevi taraftarlarının sembol olarak kullandığı yeşil bantla çıktı.Güney Kore’nin başkenti Seul’de yapılan maç sırasında, statta onlarca İranlı üzerinde “Cehenneme Git Diktatör” yazılı pankartlar açtı ve “Yurttaşlarımız, sonuna kadar aynı kalple yanınızdayız” sloganları attı. Maç boyunca taraftarlara Ahmedinecad karşıtı sloganlar attırıldı.


alıntıdır.
 

CANBULAT

-Otağ Hanı-
Katılım
21 Mar 2008
Mesajlar
4,111
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Konum
Tanrı Dağları Yaylağım, Orhun Nehri Sulağım
Cevap: Postmodern Darbe...

İnsanın bütün tarihi, gerçeği anlamak, doğru algılama yöntemini keşfetmek, gerçeği tanımlamak ve öğelerini, anlamlı sınıflandırma olanaklarını araştırmakla geçti. Bazan bakıyorumda bu yolda bir ara boyu yol alınmış değil. Doğma büyeme Türk yada İranlı olan bir insan başkasının galeyanına gelip ne de güzel devletine milletine zarar veriyor. Başlık yerinde olmuş. Postmodernizimin açıklamalarında ilk paragrafta Nietzche ve Marksizimden bahsedilmemesi imkansızdır. Bu iki değerinde uygulandığı ülkelerde halkın neler yaptığını ve hayatlarını nasıl mahfettiklerini biliyoruz.
 
Üst